Roulettesystemet Martingale

Martingale är förmodligen det vanligaste av alla roulettesystem. Hur många som helst spelare använder detta system i någon variant. Det är ett system som vi rekommenderar spelare att vara försiktiga med. Du bör alltid bestämma när du ska sluta spela i förväg.

Så vad är Martingale? Du börjar med en liten satsning och ökar dina satsningar varje gång du förlorar tills du vinner. Hur mycket du anpassar dina satsningar beror på vilka satsningar som du gör, och vi visar vad du har för möjligheter nedanför.

Fördelen med Martingale är att du kan förlänga dina vinster samtidigt som du vinner en massa mindre vinster. Nackdelen är att du bara måste förlora några gånger på rad för att förlora alla pengar i spelkassan.

Här visar vi hur du ökar dina satsningar med "even-money"-satsningar på röda och svarta siffror, udda och jämna siffror eller 1-18 eller 19-36: 1 - 2 - 4 - 8 - 16 -32 - 64 - 128 - 256 - 512 - 1024.

Som du ser börjar man med mindre satsningar men efter 6 förluster börjar det blir riskabelt. Glöm inte att oavsett var du befinner dig i nummersekvensen så går du bara i vinst med en satsningsenhet. Men om du kommer till punkten då du satsar 512 och förlorar så har du totalt förlorat 1023.

Vi har spelat roulette i hur många år som helst och vi anser att om man börjar satsa på en färg och satsar för många gånger på rad så kan det bara bli illa. Det gäller att du är klok med alla beslut du gör när du spelar roulette.

Många väntar tills det har varit 4 eller 5 av samma färg på rad och sedan satsar de på motsatt färg med Martingale. Trots att detta är säkrare än att satsa på en färg omedelbart och fördubbla satsningarna så kallas detta ofta för "gambler's fallacy". En gång har jag själv sett en av samma färg i 16 gånger på rad och vad du bör lära dig av detta är att detta kan hända både på nätet och på riktiga casinon.

Innan vi börjar prata om andra varianter av Martingale så lönar det nog sig att nämna att man alltid bör bestämma när man sak sluta spela oavsett om man har förlorat eller vunnit. Alltså får du inte ta dig förbi denna summa pengar. När du har förlorat en viss summa eller vunnit en viss summa så måste du sluta spela. Detta är för att undvika att du förlorar pengar som du inte har råd med att förlora eller förlorar pengarna som du har vunnit när det går bra för dig.

Martingale i andra delar av roulettebordet

Martingale är självklart inte begränsat till "even-money"-satsningar. Det kan användas i andra fall också. Oftast gör de spelare som använder detta system men inte satsar på "even-money"-satsningar istället satsningar på dussintal eller kolumnerna.

Du börjar med samma mindre satsning och om du förlorar ökar du dina satsningar. Det bästa med att göra satsningar på dussintal eller kolumner är att du inte måste öka satsningarna lika mycket som med "even-money"-satsningar.

Nackdelen är att du inte täcker lika mycket av bordet. Med "even-money"-satsningar täcker du mindre än hälften av bordet fast med dussintal och kolumner täcker du mindre än en tredjedel av bordet.

Denna nummersekvens bör du använda om du gör satsningar på dussintal eller kolumner: 1 - 2 - 3 - 4 - 6 - 9 - 13 - 20 - 30 - 45 - 67 - 100.

Som du ser är detta lite mindre riskabelt än det andra systemet, men som med alla sådana system så blir det förr eller senare riskabelt, så det gäller att man är riktigt försiktig!

Det vore inte så smart att börja satsa på dussintal eller kolumner omedelbart med systemet ovanför eftersom du skulle få slut på pengar ganska snabbt. De flesta spelare spelar enligt en strategi där de väntar i några snurr utan dussintal innan de börjar göra sina satsningar.

Personligen anser vi inte att det är ett klokt beslut eftersom vi har sett spelrundor där man inte träffar dussintal på riktigt länge. Jag minns inte det exakta antalet snurr men det måste ha varit omkring 28 snurr på rad utan att träffa dussintal - och det är mycket!

Som alltid måste du sätta en gräns för när du ska sluta spela och det är viktigt att du inte är girig med detta. Om du vill spela med ett säkert system så kanske du bör testa Labouchere.

Contact